Wednesday, September 6, 2017

Welcome To The World My Daughter

04 November 2015





Besday taun neyh besday yang paling best dlm idup ini...ape yg best??haa....selain dari dapat handphone idaman (note 5) dari lovely husband (skang skrin dah retak, banjir sat), suprise dari kru suprise 2u and dapat mkn free kat Fish & CO, dapat berita yg paling happy dalam life ini..im pregnant! alhamdulillah...Maka, bermulalah kisah hidup suka duka 9bulan ini...jeng3x...(haha dua taun tunggu nak rajin meng'update) πŸ˜‚

Time pregnant adelaa beberapa perkara yang pelik telah berlaku dalam diri neyh..haha..apekah??haaa....apekah??orang kata mase pregnant, emosi tak stabil..tapi gue relax abis...tenang jee...alhamdulillah, takde wat perangai merapu merapan merepek meraban pun..tapi seriously bab makanlaa agak kompiuslaa jugak...Kari...yup kari adelah my favourite lauk selama keje kat bayu puteri tuh...leh dikatakan setiap hari lauk kari tuh wajib amik...xmkn ngan nasi, cicah ngan roti canai, xpun meratah ayam dia...sekali mase pregnant, lauk tulaa yg gue takleh tgk...terus nk mutoh hijaa..loya teruss...haha...and yang kepelikan, mase pregnant gue asyik nak order nasi goreng kampung..sebab pe?? sebab gue nk makan ikan bilis..ngidam ikan bilis..πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚ padahal mase normal gue paling tak suke nasi goreng kampung sbb dia letak ikan bilis..aduyaii..terbalik..huhu..haa yg tu jelaa..yg lain ok2 je..heheh...

39week tibelaa time yg ditunggu2x..omg, kecutnyer pewott gue..21.06.2016 kul 3ptg gue dh masuk labour room..and contraction duk memain 5minit sekali..fuhh sakitnyer Allah je yg tau..bile kul 5ptg tuh contraction makin kuat...mase tuh xleh nak pikir dah, baca 
"Ω„Ψ§ Ψ₯Ω„Ω‡َ Ψ₯Ω„Ψ§ Ψ£Ω†Ψͺَ Ψ³ُΨ¨ْΨ­َΨ§Ω†َΩƒَ Ψ₯ِΩ†ِّي ΩƒُΩ†ْΨͺُ Ω…ِΩ†َ Ψ§Ω„ΨΈّΨ§Ω„ِΩ…ِيْΩ†َ" pun dah berterabur dah..rasa macam dah nak mati je rase..ish3x..and baby nak kuar sangat dah...b kat sebelah duk genggam tangan gue...baca mcm2x dr masuk tdi..tenang je muke beliau wlau tgh pose time tuh...salutelaa b...heheh..last2 panggil nurse ckp nak teran sgt dh neyh..depa pun duk keliling gue..and ape lagi, pushhhhh....push punya push alhamdulillahhhhh kul 6.10pm..lahirlah si comel itu...mmg comel sgt, 2.68gm..tu diaaa...si comel umi,
Sharifah Sumayyah binti Syed Mohd Husairi....😍😍😍😍


And sekarang sumayyah dah setaun tiga bulan..Baru nak belajar berjalan..hehe..takpe syg, slow2x..hehe...😘😘




Semoga anak umiwalid Sharifah Sumayyah menjadi anak yang solehah, anak yang mendengar kata, sentiasa sihat and dilindungi Allah..Insya Allah..sayanggg si comel umi neyh...😘😘😘😘 jom follow ig sumayyah #sumayyahhusairi

No comments:

Post a Comment